Bakker

Als bakker werk je in een bakkerij.

Je bakt broden, taarten, cake, koekjes en allemaal dat soort dingen.

Als je later bakker wilt worden, kun je vroeg oefenen met leuke en lekkere dingetjes bakken.

 

Hier een leuk receptje voor Tutti Frutticake:

 

Wat heb je nodig (ingrediënten):

  • 300 gram Tutti Frutti
  • Warm water
  • Becel voor koken, (roer)bakken en braden
  • Bloem voor het bestuiven van de bakvorm
  • 250 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 85 gram Becel dieet
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren

 

Verder:

  • Zeef
  • Kom
  • Cakevorm
  • Mixer
  • Weegschaal om de ingrediënten te wegen
  • Mes
  • Bakspatel
  • Oven

 

Voorbereiding:

 

Laat de tutti frutti wellen in warm water tot deze zacht is. Verwarm de oven voor tot 175 °C. Vet een cakevorm in met Becel Voor koken, (roer)bakken en braden en bestuif hem met bloem.

 

Bereiding: 

Zeef de bloem, bakpoeder en zout boven een kom.
Klop de Becel Dieet romig met de mixer. Voeg de suiker toe en roer totdat het niet meer knarst. Voeg daarna de eieren toe tot er een glad geheel ontstaan is. Voeg vervolgens de bloem in delen toe en mix het geheel goed door.
Snijd de tutti frutti in stukjes.

Schep de tutti frutti goed door het beslag en doe het beslag over in de cakevorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in ca. 75 minuten gaar.

Laat de tutti frutti wellen in warm water tot deze zacht is.